Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Emelt Matematika fakt Szögszámolásosdi

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
614
Heyyo!
Ebben az egyenletben kérnék egy kis segitséget/ lehetőleg levezetést mert azt se tudom mit kéne csinálnom :D /
sin2x - sinx = cos2x - cosx
A 2-esek azok sima kettesek nem négyzet.
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Rendezd át, hogy `sin\ α-cos\ α` jellegű legyen mindkét oldal, aztán azokból tudsz `A·sin(B-α)`-t csinálni:
`A·sin(B-α) = A·sinB·cosα - A·cosB·sinα`
Most `A·sinB=A·cosB=-1` kell legyen... fejezd be.
1