Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
817
Egy trapéz két alapja: a=7cm, c:=5 cm, területe 45 négyzetcentiméter. Mekkora a trapéz magassága ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A trapez terulete:
T=m*(a+b)/2
45= m* (7+5)/2
45*2/(7+5) = m
m = 7,5cm
Módosítva: 8 éve
0