Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
704
160 g 40%-os sóoldathoz 240 g 60%-os sóoldatot adunk. Milyen töménységű oldatot kapunk ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az új oldat tömege 160 g + 240 g =400 g
A két elsődleges oldatból ki kell számolni az oldandó anyagok mennyiségét:
160*0,4=64 g
240*0,6=144 g
Vagyis az oldandó anyag 64 g+144 g=208 g
Tömegszázalék: oldandó anyag/oldat= 208:400=0,52*100=52 t%
Az új oldatunk 52 tömegszázalékos.

1