Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 7. kölcsönhatások

Főoldal » Általános iskola » Fizika
697
Egy 30 m²területű járdát lebetonoznak.A betonréteg nyomása a talajra 3000Pa. Hányszor fordult az a 3 tonnával terhelhető teherautó,amelyik a betont szállította??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
számolás
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Itt a p=F/A összefüggést kell használni..
Illetve az F=m*g képletet..

Adatok:
A = 30 m2
p = 3000 Pa
g = 10 m/s2

p = F / A => F = p * A = 3000 Pa * 30 m^2 = 90000 N
F = m * g => m = F / g = 90000 N / 10 m/s^2 = 9000 kg

Tehát ebből következik, hogy 3-szor kell fordulnia.
0