Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
969
1 kád 2 csapon át tölthető. Az első csap egyedül 40 perc alatt, a másik 30 perc alatt telik meg. ? idő alatt lesz tele a kád, ha mindkét csap egyszerre folyik.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az első csap 1 perc alatt a kád 1/40 részét tölti meg vízzel, a második az 1/30 részét, tehát ha 1 percig nyitva hagyjuk a csapokat, akkor a kád (1/40)+(1/30)=(3/120)+(4/120)=7/120 része lesz tele. Az egyenes arányosság elve szerint így a kád 1/120 része 1/7 perc alatt lesz tele, 120/120 része, vagyis a teljes kád 120*(1/7)=120/7 perc alatt lesz feltöltve.
0