Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
693
Két szám összege 280.Határozd meg a két számot,ha az első szám harmada egyenlő a második szám negyedével
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az egyik szám: a
A másik: b
Tehát:
a+b=280
Tudjuk, hogy: a/3=b/4--->ebből pl, a-t kifejezve: a=3b/4
Visszahelyettesítve az egyenletbe: ("a" helyére)
3b/4+b=280
Ezt b-re átrendezve: b=160
a=3b/4=(3*160)/4=120 (ide vissza kell helyettesíteni, hogy megkapd "a" értékét)
Ezek szerint igaz az egyenlőség...
a+b=280
2