Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseeeg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1881
A)Egy téglalap egyik oldalának hossza háromszorosa a másik oldal hosszának. Mekkora a területe, ha a kerülete 24cm?

B)Egy háromszög területe 42négyzetcm. Egyik oldala 5cm. Mekkora a háromszög ezen oldalához tartozó magassága?

C)Egy acélkocka tömege 2.8kg a sűrűsée 7.6 kg/köbdm. Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
A.
a=x
b=x*3
K=a+b=24 cm
a=6 cm
b= 18 cm
T=a*b=6 cm * 18 cm= 108 cm2 (négyzetcentiméter akart lenni :D )
Bocsi de csak az A-t tudtam.
0

B,

T= a* m/2
42=5* m/2
84=5*m
m=84/5
m=16,8
0

C, m = 2,8 kg
ro = 7,6 kg/m^3
V = ? m^3

ha tudjuk hogy:
ro = m / V
akkor:
V = m / ro
innen fogva már csak be kell helyettesíteni az értékeket - általános iskola alsó osztályos matematika.



1 dm3 = 7,6 kg

egyenes arányosságból következik, hogy 2,8 kg az 0,368 dm3, ami egyenlő 368 cm3-mal
Ró=m/V
Sűrűség=tömeg/térfogat
V=m/ró
Térfogat=tömeg/sűrűség
V=2,8/7,6 ,
ami kb. 0,36
Módosítva: 8 éve
0