Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
610
az előzőhöz nem tudtam képet csatolni, így itt vannak:
(a minőségért sry)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szorozd be mindkét oldalt 5-tel, ez lesz:
`(2x-4)-5·(x-1)/4=5`
Aztán szorozd be 4-gyel is:
`4(2x-4)-5(x-1)=20`
`(8x-16)-(5x-5)=20`
végül bontsd fel a zárójeleket: a második előtt mínusz van, ott vigyázni kell!
`8x-16-5x+5=20`
Innen már ugye be tudod fejezni?
0