Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérvény elindítása

473
Kell írnom egy kérvényt a tantestületnek melyben azt fogalmazom meg hogy iskolaújságot szeretnék indítani és e mellé kell pár komoly érvet írnom... segítenétek? Nincs iskolaújságunk és nemtudom hogy kezdjek neki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Az iskolaújságok margójára

Az iskola sokak szemében a „külső világ” modellje, kicsinyített mása. A nagyvilágban napilapokat, hetilapokat, folyóiratokat, magazinokat olvasunk, a kis iskolaiban pedig iskolaújságot. Az iskolai „kisvilág” azonban nem is olyan kicsi, ráadásul az iskolaújság nem csak „modellproblémákat”, hanem valódiakat is felvethet. Persze, csak ha mi – tanárok, diákok; akik az iskolát alkotják – is így akarjuk.


Iskola, olvass újságot!
Egy „iskola” témájú szabad asszociációs játékban felmerülő fogalmak között valószínűleg viszonylag hamar felmerül az iskolaújság fogalma. Rengeteg iskolában működik, nevezhetjük taneszköznek, sajátos tanítási módszernek, projektterméknek, vagy akár annak is, ami elsősorban lenni szeretne: tömegkommunikációs eszköznek. Jótékony hatásai (hatékony működés esetén) felmérhetetlenek: erősíti a közösséget, hiszen felhívja a figyelmét fontos témáira, véleményformáló ereje van, és mindezek eredményeképpen fontos szerepet tölt be a demokráciára nevelés céljának elérésében.
0