Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
606
y/2+1/4=y/8

x/3-2x/4=x/6+1

7y/5-5y/4=3y/10+1/2

levezetéssel együtt!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fontos, egyenlet!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
y/2+1/4=2/8


4y/8+2/8=y/8 // *8
4y+2=y // -2
4y=-2+y // -y
3y=-2 // :3
y= -2/3

~~~

x/3-2x/4=x/6+1


4x-6x/12=2x/12+12/12 // *12
4x-6x=2x+12/4x // -4x
-6x=-2x+12 //+2x
-4x=12 // :-4
x=-3

~~~

7y/5-5y/4=3y/10+1/2

28y-25y/20=6y+10/20 //*20
28y-25y=6y+10 //-6x
28y-31y=10
-3y=10 // :-3
y= -10/3

~~~




-1