Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
905
Melyik nem ugyanakkora részét adja a p-nek, mint az A? A, p-nek a 125%-a
a. p-nek az 5/4 b. 5p/4 c. 4p/5 d. p:4/5 e. p*125/100
f. p+1/4 g. 2p-3/4p h. p*100/125
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a. jó, mert 5/4=125%
b. jó, mert 5p/4=5/4*p=p*125/100, tehát p 125%-a.
c. nem jó, mert 4p/5=4/5p=p*75/100, ez p 75 %-a.
d. ha a ":" osztás akar lenni, és a 4/5 zárójelben van, akkor ez is jó, mert p/(4/5)=p*5/4, p 125 %-a
e. ez is jó, mert p*125/100=p*5/4, ez a 125% definíciója, hogy p*125/100.
f. jó, mert p+1/4=p(1+1/4)=p*5/4=p*125/100.
g. jó, mert 2p-3/4p=(2-3/4)*p=p*5/4=p*125/100.
h. nem jó, mert p 125%-a azt jelenti, hogy p*125/100, nem pedig p*100/125, ami p 80%-a.
0