Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
807
Valaki tudna segíteni a matekban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Mindegyik feladat megoldásra szorul?
0

Az utolsó témakört már nem oldottam meg végig de remélem ennyivel is segíthettem. Csatolom :)
0

3.
b) 45³*20⁴*18²/180⁵
45=3²*5
20=2²*5
18=3²*2
180=2²*3²*5
Azaz: (3²*5)³*(2²*5)⁴*(3²*2)²/(2²*3²*5)⁵
(3⁶*5³*2⁸*5⁴*3⁴*2²)/(2¹⁰*3¹⁰*5⁵)
(2¹⁰*3⁸*5⁷)/(2¹⁰*3¹⁰*5⁵)
5²/3²
25/9
c.)149688=2³*3⁵*7¹*11¹
osztóinak a száma: (3+1)*(5+1)*(1+1)*(1+1)=96
d.)540023₆=15442223
e.) 1. csak a p=2
2. nincs ilyen prím
0