Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adja meg a függvény inverzét

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
819
Adja meg a függvény inverzét
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

4
log2x²/(x²-1)
0

Pontosabban: log2(x²/(x²-1))
0

Levezetést le tudnád írni hozzá, meg hogy mi az értelmezési tartománya az inverz függvénynek?
0

y=√(2x/(2x-1))
ebből:
x=√(2y/(2y-1))
x²=2y/(2y-1)
x²(2y-1)=2y
x²2y-x²=2y
x²2y-x²-2y=0
2y(x²-1)-x²=0
2y=x²/(x²-1)
log2(x²/(x²-1))=y
ÉT: -1>x vagy x>1
2