Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sürgős!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1076
1. Egy 4000 W teljesítményű hősugárzóval 60 percig melegítünk egy szobát. Igaz v Hamis? A) A villanyóra 4000 W-tal fog többet mutatni. B) A villanyóra 4kWh-val fog többet mutatni. C) Ezekből az adatokból nem àllapìthatò meg.

A kérdés
Sorosan kapcsoltunk három fogyasztót. Az első kivezetései között 5 V, a második kivezetései között 3 V feszültséget mértünk. Jelöld I-vel az igaz, H-val a hamis állításokat?
a, áramforrás feszültsége nagyobb, mint 8 V.
b, egyes fogyasztókon átfolyó áram erőssége különböző nagyságú
c, első fogyasztó ellenállása nagyobb, mint a másodiké
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
1.
a) H
b) I
c) H

2.
a) H
b) H
c) I
0

Az előző hozzászóló 2/a válasza szerintem nem jó. Három fogyasztót kapcsoltak sorosan. Az első kivezetései között 5V, a második kivezetései között 3V a mért feszültség. Ha a harmadiké nincs megadva, akkor a soros kapcsolásnál ugye igaz, hogy U=U1+U2, tehát U=5V+3V=8V. Ha a 8V-hoz még hozzáadnánk a harmadik fogyasztó kivezetései közt mért feszültséget attól függetlenül, hogy nincs megadva az érték, 8V-nál mindenképpen nagyobbat kapnánk (U=5V+3V+U3 › 8V). Így szerintem a 2/a válasz igaz (I).
0