Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körcikk középponti szöge, sugara?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2165
Hogy lehet kiszámolni ezekkel az adatokkal a körcikk középponti szögét és sugarát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A teljes kör területének, és kerületének aránya r/2 (r2π / 2rπ = r/2)
Ez az arány igaz a körcikkre is r/2 = 24π / 6π = 4 cm ==> r=8 cm a sugara
A teljes kör területe 64π, a körcikké 24π ==> 24/64 = 3/8 része a körnek
360° x 3/8 = 135° a középponti szög
0