Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3210
Julcsi most háromszor annyi idős, mint Berta. 5 év múlva már csak kétszer annyi idős lesz.
Ki az idősebb? Hány évesek most? Hány éve volt Julcsi hatszor annyi idős, mint Berta?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, szöveges, 8. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
15 és 5 évesek most, 3 éve volt hatszor idősebb (12,2)
0

Julcsi kora:3x Berta kora:x
5 év múlva Julcsi kora:3x+5 >2* Berta:x+5

3x+5=2*(x+5)
3x+5=2x+10
x+5=10
x=5
Julcsi:15 Berta:5
5 év múlva Julcsi:20 berta:10



e = 3*t
e+5 = 2*(t+5)

3t + 5 = 2t + 10

t = 5

julcsi most 15 éves. berta csak 5.

5 év múlva julcsi 20 éves lesz. berta 10.
Módosítva: 8 éve
0