Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi gyakorló feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1652
Egy α tompaszög esetén sinα=gyök 3/2 .
Adjuk meg a cos α értékét az α kiszámítása nélkül.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tudjuk, hogy sin²α + cos²α = 1
√3/2 négyzete 3/4
3/4 + cos²α = 1
cos²α = 1/4
Ennek két esete lehet:
a) cos α = 1/2
b) cos α = -1/2

Mivel a szög tompaszög, annak meg a koszinusza negatív, ezért a b) megoldás.
0