Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromosság

Főoldal » Középiskola » Fizika
531
Mennyi a test sebessége, ha az alábbiakat tudjuk: m=1g
q=2×10-⁷C
U=1000V?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A sebesség kiszámítása:

A munkatétel szerint:
Welektron=ΔEmozgási
Tehát:
Qe*U=1/2*me*v2
Ebből :
v= (2*Qe*U)/m 
-----------
Már csak be kell helyettesítened....
0