Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
569
Sziasztok! kéne egy kis segítség a 6-os és a 8-as feladatban. Előre is köszi! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
6.
Itt a lendület a lényeg... I=m*v (biztosan tanultátok)
Lövedék--> I= 0,03*0 = 0 kgm/s
Puska---> I= 6*0 = 0 kgm/s

lövedék lövéskor = 0,03*800 = 24 kgm/s
Tehát:
v= 24/6 = 4 m/s sebességgel rúg vissza.
1

8.
Itt az impulzusmegmaradás törvénye alapján--> m1*v1+m2*v2=0
v2=-m1*v1/m2
v2=-(1kg*25000m/s / 50kg) = -500 m/s
Tehát v=-500 m/s lesz a sebessége.
(A mínusz csak annyit jelent, hogy ellentétes irányú lesz az üzemanyag sebességével.)
1