Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Newton törvényei

Főoldal » Középiskola » Fizika
1554
Vízszintes súrlódásmentes talajon lévő testre négy erő hat: 6.6 N észak felé, 5,5 N kelet felé, 4,4 N dél felé és 3,3 N nyugat felé. Ezek együttes hatásra a test 2,2 m/s2 gyorsulással mozog. a, Milyen irányban gyorsul a test? b, Mekkora a test tömege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Észak és dél eredője 6,6 N - 4,4 N = 2,2 N északra.
Kelet és nyugat eredője 5,5 N - 3,3 N = 2,2 N keletre.
Ezek eredője északkeleti 45 fokos... Most is `sqrt2`-szörös a háromszög átfogója, mint a másik feladatnál. Ez tiszta?

`a=2,2 m/s^2`
`F=m·a`. ebből kijön a tömeg.
0