Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!!segítsetek a matek háziban pls!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1577
1.) A szorzatokat alakítsd át összeggé!
e.) x(4+x)=
f.) -a(a²-a)=
g.) x(xy-1)=
h.) x(4-x²)=
i.) (5-x)6x²=
j.) x³(x²-x)=

2.) Írd föl szorzatalakban az összegeket!
d.) 3x-xy=
e.) 12ab+4a-8a²=
g.) 48a+15ab=
i.) 21x-7xy+14y=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fontos!!!help me!!
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
e: 4x+x²
f: -a³+a²
g: x²y-x
h: 4x-x³
i: 30x²-6x³
j: x⁵-x⁴

2)
d: x(3-y)
e: 4a(3b+1-2a)
g: 3a(16+5b)
i: 7(3x-xy+2y)
1