Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
Csatoltam képet..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) -(x+1)²+4
Értelmezési tartomány: R
Értékkészlet: y≤4
Zérushely: x=1;-3
Szélsőérték: maximum, x=-1, y=4
Monotonitás: ha x≤-1, akkor szigorúan monoton nő, x≥-1 esetén szigorúan monoton csökken

2)  x+4 
Értelmezési tartomány: x≥-4
Értékkészlet: y≥0
Zérushely: x=-4
Szélsőérték: minimum, x=-4, y=0
Monotonitás: ha x≥-4, akkor szigorúan monoton nő.
Módosítva: 8 éve
0