Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek

Főoldal » Középiskola » Kémia
925
Valaki le tudná írni a dekán,pentán és a metán égését?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Ezekhez szükséges az alábbi egyenlet:

C[n]H[2n+2] + ((3n+1)/2) O2 = n CO2 + (n+1)H2O
Behelyettesíted "n" helyére mindenhol az alkán szénatomszámának megfelelő számot.
Pl.: pentán = C5H12
A pentán szénatomszáma 5.
Tehát:
C5H12+8O2=5CO2+6H2O
.....
A többi ez alapján megy neked is....
0