Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek derékszögű háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
1223
Egy derékszögű háromszög befogóinak különbsége 5 dm, az átfogóhoz tartozó magassága m=12 dm. Mekkora az átfogó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x²+(x+5)²=12²
x²+x²+25=144
2x²+25=144
2x²=119
x²=59,5
x=(kerekítve)7,5
V: 7,5 és 8 dm az átfogók mérete
-1