Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika dolgozat 8

Főoldal » Általános iskola » Fizika
628
Kérlek segítsetek a megoldásban.Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
5.
Az ábrán egy soros áramkör látható.
Soros áramkörben a feszültségek összeadódnak.
U=U1+U2=10 V+20 V= 30 V
Eredő ellenállás(Re):
Re=R1+R2
R1=U1/I=10V/2A=5Ω
R2=U2/I=20V/2A=10Ω
Re=5Ω+10Ω=15Ω
2