Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai egyenlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
468
126 gramm H2SO4
13 (m/m)%
? H2O gramm
? H2SO4 gramm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Mivel mind az oldószer mind az oldott anyagot ki kell számolni, így akkor a 126 g az az oldat tömege.

m(oldat) = 126 g
m/m% = 13 %
-------------------------

m/m% =[ m(oldott anyag) / m(oldat) ]*100

m(oldott anyag) = (13/100)*126 = 16.38 g => ennyi kénsavat tartalmaz az oldat.

m(oldat) = m(oldott anyag)+m(oldószer) ==> m(víz) = 109.62 g
Módosítva: 8 éve
0