Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai egyenlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
531
2600 köbcentiméter HCL oldat
22 gramm HCL
kérdés: ró alsó index B = ? gramm/mol
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szerintem akkor tömegkoncentrációt kell számolnod:

Jele: róB => megmutatja, hogy 1 dm3 oldatban mennyi oldott anyag található.

V (oldat) = 2600 cm3 = 2.6 dm3
m(oldott anyag) = 22 g
------------------------------------------------------------
tömegkoncentráció = m/V = 22 g / 2.6 dm3 = 8.46 g /dm3


0