Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Középiskola » Matematika
564
Thálész tétele alapján számítsátok ki az x-t ha c párhuzamos a d-vel.Itt az ábra is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ilyen feladatoknál a Párhuzamos szelők tételét kell alkalmazni, vagyis ha egy szög szárait párhuzamosokkal metsszük, akkor az egyik száron keletkező szakaszok aránya megegyezik a másik száron keletkező szakaszok arányával

2x/(x+2) = 5/3

6x = 5*(x+2)
6x = 5x +10
x = 10
0