Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7 centiméteres oldalhosszúságú négyzet

Főoldal » Középiskola » Matematika
244
Segítséget kérek egy 7 cm oldalhosszúságú négyzetnek a kivágható legnagyobb sugarú kör területét és kerületének a kiszámolásában.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A legnagyobb területű kör érinti a négyzet oldalait.

A kör sugara: R=7/2=3,5 cm lesz, ezért a területe és a kerülete → T(kör)=3,5²·π=38,485 cm² ; K(kör)=2·R·π=7·π=22 cm lesz! :)
Módosítva: 2 hónapja
3