Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek

Főoldal » Középiskola » Matematika
229
Segítséget szeretnék kérni a 3x²-8x+4=0 egyenlet megoldásához ellenőrzésel együtt, köszönöm szépen innen is a segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
3x²-8x+4=(3x-2)*(x-2)=0
3x-2=0 vagy x-2=0
x₁=2/3 és x₂=2
1

x₁₂=[-(-8)±√((-8)²-4*3*4)]/(2*3)=[8±4]/6=
x₁=(8+4)/6=2 és
x₂=(8-4)/6=4/6=2/3
1