Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
678
1651 a, feladat kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Érdemesebb bevezetni új ismeretlent; legyen  lg(x) =a, ekkor az egyenlet:

4-3a=a², ennek megoldásai a=1 és a=-4.Mivel a= lg(x)  volt, ezért

 lg(x) =1, ennek megoldása x=10
 lg(x) =-4, ennek nincs megoldása.

Tehát az egyenletnek 1 megoldása van; x=10.
0