Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Középiskolás matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
281
15. feladat
András és Béla fizetése. Andrásnak tavaly több volt, 11 havi fizetése = Béla éves fizetése. Idéntől András 2%-kal, Béla 3%-kal kap emelést évente.
a) Hány év múlva lesz Béla fizetése nagyobb?
b) Céges átlagfizetés számítás új alkalmazottakkal.

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
15 a)
12*1,02ⁿ=11*1,03ⁿ
(1,03:1,02)ⁿ=12/11
1,009803921568627451ⁿ=1,09090090909090909091
n=ln1,09090090909090909091:ln1,009803921568627451=8,92<9 év múlva
0