Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
589
Valaki tudna segíteni az egyenletekben? Levezetéssel ha lehetne. Köszönöm előre!

1, 2-(3x/3x-2)=(2x-9)/(2x-5)
2, (x²+4x+4)=2x+6
3, 3/(x(2x-1))+5/x=2/(2x-1)
4, (x-1)/5*(x-3)/x=(2x+3)/x+x/5

A törtvonalakat próbáltam érthetően helyettesíteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, egyenletek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Töltsd le a telefonodra a photomath-et és az megoldja neked jól, csak ra kell írányítanod a kamerád az eredeti törtvonalas egyenletre, mert ezt nem fogja felismerni, de ez egy nagyon jó app.
0