Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
275
Valaki kérlek segítsen ezekben
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

17)
a)
a=12 cm M=18 cm
A szabályos ötszög 5 db olyan egyenlő szárú háromszögből áll, amelynek a szárak által bezárt szöge 360:5=72°-os.
Háromszög területe:
m=(a/2):tan(72/2)=6 cm : 0,726542528=8,2582915 cm
T=a*m:2=12*8,2582915:2=49,549749 cm²

Alap terület: 5*T=5*49,549749=247,748745 cm²
V=Alap terület*M=247,748745*18=4459,47741 cm³=4,4459477 dm³=4,4459477 l=
=44,459477 dl
b)gömb térfogata:4/3*r³*pí=4/3*3³*3,1416=113,0976 cm³
Ezt el kell osztani az alapterülettel, így 113,0976 cm³/247,748745 cm²=0,4565 cm-t emelkedik a víz szintje
Módosítva: 4 hónapja
0