Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Közép iskolás matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
269
ABCD téglalap oldalai 7 cm és 3 cm, a hozzá hasonló A'B'C'D' téglalap területe 42 cm². Add meg egy tizedesjegyre kerekítve a rövidebb oldal hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ABCD téglalap területe:3*7=21 cm², így
λ²=42:21=2
λ=1,414213562373
A rövidebb oldal:3*λ=3*1,414213562373=4,24264, kerekítve 4,2 cm.
0