Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
309
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Megpróbálom levezetni:
a; pont: E (2005)= 75,5-5×(10 a 0,80624-ediken)= (75,5-5×6,401)=75,5-32=43,5 év ;

b; pont: E (2020)=75,5-5×(10 a 0,44828-adikon)=(75,5-5×2,807)=75,5-14,04=61,46 év , tehát 17,96 évvel nőtt az élettartam ;

c; pont: 68= 75,5-5×(10 a (6000-G)/6090)-ediken) → átrendezve 7,5=5×(10 a (6000-G)/6090)-ediken) , lg 1,5=(6000-G)/6090)× lg 10 , de mivel lg10=1 , ezért 0,1761×6090= (6000-G) → (6000-G)= 1072,396 , azaz ebből G=4927,604 értékű lesz! :)

Remélem tudtam segíteni, érthetőek a levezetések!
Módosítva: 4 hónapja
1