Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudja?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
572
a=6,2cm
T=?
K=?
Háromszögről van szó
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A b nincs megadva?
0

Feltételezem, hogy szabályos háromszögről van szó, így minden oldala 6,2 cm hosszú.

A kerület az oldalak összege, vagyis 6,2+6,2+6,2=18,6 cm.
A területhez érdemes tudni, hogy az a oldalú szabályos háromszög területe (a²*√3)/4, esetünkben (6,2²*√3)/4=~16,645 cm². A terület elemi lépésekkel is kiszámolható (tehát az előbbi képlet ismerete nélkül), ha kéred, leírom azt is.
Módosítva: 8 éve
1