Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sugár hosz

Főoldal » Középiskola » Matematika
380
Számítsa ki az 1989 cm3 térfogatú gömb sugarának hosszát! Ebben a feladatban tudna valaki segíteni úgy hogy el is magyarázza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

V=1989=(4·R³·π)/3 , felszorozva 3-mal → (4·R³·π)=5967 , 4-gyel és pi-vel leosztva → R³=474,8388 , majd köbgyököt vonva kijön a sugár cm-ben → R=(³√474,8388)=7,802 , tehát a keresett gömb sugara kb. 7,80 cm-nyi! :)
2