Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
298
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A) Egy körhöz (360⁰-hoz) 2rπ körív tartozik. 120⁰-hoz ennek a harmada.
B) A körív hossza lessz az alapkörnek a kerülete. 2πr = kerület, így ha a körívet elosztod 2π-vel megkapod a sugarat.
C) Ha megvan a sugár, akkor a pitagoresz-tétel segítségével kiszámolod a magasságot. ((alaplap sugara)²+magasság² = körcikk sugara² = 3²) Ebből már ki lehet számolni.
0