Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ívhossz számítás!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
357
Adott az f(x)=x² + 3x - 4 másodfokú függvény! Határozzuk meg az A(-6;14) és B(2;6) pontok között húzódó ívhossz hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az interneten néztem utána. A számítás során adódik egy integrálás, ami az egésznek a lényege. Na ez nekem már nem ment, ezért a WolframAlpha-t hívtam segítségül:

https://www.wolframalpha.com/input?i=integrate+%5B1%2B%282x%2B3%29%5E2%5D%5E0.5

https://www.wolframalpha.com/input?i=integrate+%5B1%2B%282x%2B3%29%5E2%5D%5E0.5+-6+to2+

Ha behelyettesíted az értékeket, akkor 34,13 jön ki. Ellenőrzésként a görbét megszerkesztettem AutoCAD-ben. Ott lemérhető a hossza, melyre 34,14 adódott. Nem tudom, hogy ez így elegendő-e, de ebben többet nem tudok segíteni.
0