Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
339
Két test kering egy körpályán azonos irányban, sebességük aránya
6 : 10. Egy időpillanatban találkoznak a pálya egy adott pontján. Ugyanitt a legutóbbi
találkozás 3 perccel ezelőtt volt. Számítsuk ki a keringési időket
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Sebességek aránya 10:6=5:3, tehát míg a gyorsabb test 5 kört, a lassabb test 3 kört tesz meg.
A gyorsabb keringési ideje 3 perc/5 kör = 0,6 perc/kör=36 másodperc/kör.
A lasabb keringési ideje 3 perc/3 kör = 1 perc/kör=60 másodperc/kör.
1