Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek megoldás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
315
Egy személygépkocsi 120 km/h sebességgel halad. Mennyi idő alatt tesz meg 54 km-t? Készíts értéktáblázatot, és ábrázold a megtett utat az idő függvényében!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
t=s/v=54 km / 120 km/h = 54/120 h = 9/20 h = 27 min
0

27 perc alatt tesz meg 54 km.

0 óra -> 0 km
0,25 óra (15 perc) -> 30 km
0,45 óra (27 perc) -> 54 km
0,5 óra (30 perc) -> 60 km
1 óra (60 perc) -> 120 km




Módosítva: 5 hónapja
0