Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
323
Egy személygépkocsi 120 km/h sebességgel halad. Mennyi idő alatt tesz meg 54 km-t? Készíts értéktáblázatot, és ábrázold a megtett utat az idő függvényében!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

v=s/t képletet kell itt használni!
Most 120=(54/t) , vagyis 120·t=54 , ebből pedig t=(54/120)=0,45 óra=27 perc, tehát a gépkocsi 27 perc alatt tesz meg 54 km-t! :)

Átalakítva a képletet: s=v·t=(120·t), azaz ez egy origóból kiinduló egyenes lesz, adni kell értékeket km-ben "s"-nek és ott kiszámolni 120-szal osztva az időt, ekkor órában megkapjuk az eltelt időt adott távolság mellett! Ennyi az egész! Ez egy nagy meredekségű egyenes lesz, nem lesz vízszintes.
Módosítva: 6 hónapja
0

Még mindig nem értem, legyen szíves megoldani
Módosítva: 6 hónapja
0