Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
582
Sziasztok! Tudnátok ebben a kérdésekben segíteni?

1. Azonos vagy eltérő eredményt kapunk ha egy test tömegét, a Földön vagy egy űrrállomáson mérjük meg?
2. Mekkora térfogata egy 100kg tömegű aluminíumhengernek,ha a sűrűsége 2700kg/m³?

Előre is köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Az 1.-ben abszolút nem vagyok biztos, szóval abban inkább az segítsen, aki tudja :)
A 2.-ban a tömeget el kell osztani a sűrűséggel:
100/2700=0,037 m³=37dm³=37000cm³
Módosítva: 8 éve
1

1.
Egy test tömege mindenhol ugyanannyi, a súly ami változik a gravitációtól függően.
Tehát azonos a tömeg mindkét esetben mérve.
1