Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek tz

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Téglatest térfogata 6480 cm³, egy csúcsból kiinduló éleinek aránya 2:3: 5. Mekkora a téglatest Felszíne és a testátlója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

V=(2x)·(3x)·(5x)=6480 , rendezve 30·x³=6480, ebből x³=216 , vagyis köbgyököt vonva x=6 cm jön ki.

A téglatest felszíne ezek után: A=2·(2x·3x+ 2x·5x+ 3x·5x)=2·(31·x²)=62·x²=62·36=2232 cm² lesz!
A testátló pedig: d=√(12²+18²+30²)=√(144+324+900)=√1368=36,986 cm lesz! :)

Üdv.: Csabi Debrecenből (50 éves, kémiás-matekos segítő)
0