Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometriai feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
300
Számoljuk ki (levezetéssel) a csatolt képen látható kék színnel sraffozott síkidom
területét. A kép forrása https://hu.pinterest.com/pin/536983955594076249/
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
területszámítás, sikidomok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mível 15²+20²=25², ezért derékszögű, így
T=15*20/2-5*5/2-5*4/2-5*3/2=150-12,5-10-7,5=150-30=120
Módosítva: 6 hónapja
0