Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy pár cipő árát 12%

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Egy pár cipő árát 12%-kal felemelték, majd egy akció során 40% csökkentették. Így most 12096 forintba kerül. Mennyi volt a cipő ára?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia!

Az egyenlet: 1,12×(0,60·x)=12.096 , azaz 0,672·x=12.096 → x=18.000 Ft volt eredetileg a cipő ára! :)
1

Köszi!
Itt rágódtunk rajta, mert több megoldás jött ki.
0

Visszafele:
60% - 12096. /:0,6
100% - 20160

112% - 20160. /:1,12
100% - 18000 Ft
0