Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ekvivalens átalakítás SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
578
valaki le tudná nekem vezetni hogy hogyan lesz a tgx-ctgx=2-ből tg(négyzet)x- 2tgx-1=0?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel ctg(x)=1/tg(x), ezért az egyenlet: tg(x)-1/tg(x)=2,
felszorzol tg(x)-szel: tg²(x)-1=2tg(x),
végül kivonod 2tg(x)-et: tg²(x)-2tg(x)-1=0.
0