Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
11. feladat megoldásában kérek segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A két megadott pontra felírható: 3=m·0+b miatt b=3 a tengelymetszet, másrészt 0=m·6+3 miatt (b=3-at beírva) → m=-0,5 az egyenes meredeksége, emiatt az egyenlete: y=(-0,5)·x+3 lesz! :)
1