Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladtok

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
Fogalmam sincs, hogy kéne megcsinálni őket, ebben szeretnék segítséget kérni

1. Két halmazról a következőket tudjuk:
A \cup B = \{p; q; r; s; t; u; x; y; z\}, A \cap B = \{x; u\}, valamint B \setminus A = \{r; t; y; z\}. Mely betűket tartalmazza az A halmaz?

2. Adott az I = ]-1; 3[ és J = ]2; 4] intervallum. Adja meg az I \cup J; I \cap J és J \setminus I intervallumokat!

4. Adja meg a 800 és 3400 legnagyobb közös osztóját és legkisebb közös többszörösét!

5. Írja át tízes számrendszerbe a 10432_{(5)} ötös számrendszerbeli számot!

7. Egy háromszög egyik szöge 42^25', a fennmaradó két szög közül az egyik kétharmada a másiknak. Adjuk meg a háromszög hiányzó szögeinek nagyságát!

8. Két egymástól 10 méterre álló egyenes fa magassága 7, illetve 12 méter. Milyen távol van egymástól a két fa csúcsa?

9. Egy háromszög befogói 8,6 cm és 10,3 cm hosszúak. Adja meg a háromszög köré írható kör és a háromszögbe írható kör sugarát!

10. Oldja meg az 5(4x+1) - 2(3x-4) = 2(x+3) - (3x-7) egyenletet!

11. Oldja meg a 3x+5 < \frac{x+3}{2} egyenlőtlenséget!

12. Adja meg a \sqrt{x+3} - \sqrt{5x-1} kifejezés értelmezési tartományát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Néhány speciális karakter beillesztése nem nagyon sikerült, ezért valamennyi feladat olvashatatlan.
Érdemes lenne ezeket kézzel begépelni vagy leképernyőfotózni a feladatsort és fotóként csatolni.
Még egy jó tanács: Ha a feladatokat külön-külön rakod fel nagyobb az esélye, hogy valaki megválaszolja azokat (:
0